SPLOŠNI POGOJI POSLOVANJA DRUŽBE D Koolektiv d.o.o. (INTERNETNA PRODAJA)
D Koolektiv d.o.o.
Sedež: Puhtejeva ulica 6, 1000 Ljubljana
PE: Ob železnici 22, 1000 Ljubljana
Matična številka: 2062208000
Davčna številka: SI81387644

1. člen
Spletna trgovina D Koolektiv d.o.o. v skladu z veljavno zakonodajo sprejema naslednje splošne pogoje poslovanja (v nadaljevanju: SPP).

2. člen
SPP urejajo spletno prodajo na spletnih straneh trgovine www.koolektiv.si in www.hura.si , varovanje osebnih podatkov potrošnikov in pravice potrošnikov ob nakupu na spletni strani.

3. člen (postopek nakupa)
SPP urejajo spletno prodajo na spletnih straneh trgovine www.koolektiv.si in www.hura.si , varovanje osebnih podatkov potrošnikov in pravice potrošnikov ob nakupu na spletni strani.

 1. korak: v katalogu spletne trgovine si potrošnik ogleda produkte, ki so trenutno v prodaji. Produkti so razporejeni po kategorijah. Ob vsakem produktu je navedena tudi cena, ki vključuje davek na dodano vrednost (v nadaljevanju: DDV).
 2. korak: potrošnik produkt, ki ga želi naročiti, postavi v spletno »košarico« s klikom na gumb »dodaj v košarico«, pred tem pa lahko določi želeno število posameznega produkta. V »košarico« lahko potrošnik doda poljubno število produktov. Minimalni nakup na spletni strani trgovine www.koolektiv.si je 20,00 EUR z vključenim DDV.
 3. korak: ko potrošnik doda vse produkte, ki jih želi naročiti, v »košarico«, nadaljuje z nakupom s klikom na gumb »pojdi v košarico« in »zaključi nakup«.
 4. korak: potrošnik izpolni obrazec, ki se pojavi na spletni strani, s svojimi resničnimi osebnimi podatki, potrebnimi za dostavo.
 5. korak: potrošnik klikne na gumb »nadaljuj na način dostave«, kjer si kupec izbere način dostave s klikom na eno izmed možnosti.
 6. korak: potrošnik nato klikne na gumb »nadaljuj na način plačila«, kjer potrošnik izbere način plačila s klikom na eno izmed možnosti. V primeru nakupa s plačilno kartico, kupec izpolni ponujeni obrazec z vsemi potrebnimi podatki, povezanimi s plačilno kartico, s katero želi opraviti nakup.
 7. korak: potrošnik nakup konča s klikom na gumb »oddaj naročilo«.
 8. korak: potrošnik dobi na podani e-poštni naslov obvestilo o oddanem naročilu ter času dostave.

4. člen (dostava)

Pogodbeni partner spletne trgovine www.koolektiv.si za dostavo pošiljk je družba General Logistics Systems, Logistične storitve d.o.o., Cesta v Prod 84, 1129 Ljubljana (GLS).
Strošek dostave blaga je 3,37 EUR na posamezni nakup, ki ga kupec krije sam in je vključen v končno ceno ob spletnem nakupu.
V primeru nakupa izdelkov nad 100,00 EUR je za potrošnika poštnina brezplačna.
Spletna trgovina dostavlja blago zgolj na območju Republike Slovenije in v državah EU.

5. člen (način plačila)
Kupec lahko izbira med naslednjimi načini plačila:

 1. plačilo po povzetju (stroški so poravnani ob sami dostavi),
 2. plačilo z bančno kartico (Maestro, MasterCard, Visa, Diners),
 3. plačilo preko PayPal računa ali
 4. direktno plačilo na transakcijski račun družbe SI56 1010 0005 8699 739 odprt pri Banka Intesa Sanpaolo d.d..
  Vsa plačila, razen, kadar se potrošnik odloči za plačilo po povzetju, morajo biti poravnana najkasneje v 8. dneh po oddanem naročilu, v nasprotnem primeru se naročilo prekliče. O preklicu je potrošnik obveščen po elektronski pošti.

6. člen (pravica do odstopa od pogodbe)
Na podlagi 43.č člena ZVPot-1 ima kupec pravico do odstopa od pogodbe, ne da bi mu bilo treba navesti razlog za svojo odločitev. Kupec mora podjetje o odstopu obvestiti najkasneje v roku 14 dni od dneva prejema blaga.
V primeru odstopa od pogodbe, ki je naveden v prvem odstavku tega člena, mora kupec blago vrniti po pošti najkasneje v 14 dneh od odstopa. Stroške povračila nosi kupec sam.
V primeru takega odstopa se podjetje zavezuje, da bo kupcu vrnilo plačano kupnino najkasneje v 30 dneh od prejema vrnjenega blaga s strani kupca.
Podjetje vrne prejeto plačilo potrošniku z enakim plačilnim sredstvom, kot ga je uporabil potrošnik, razen če potrošnik izrecno zahteva uporabo drugega plačilnega sredstva.

7. člen (reklamacije)
V primeru stvarne napake na katerem koli od naročenih izdelkov, ima potrošnik od podjetja pravico zahtevati menjavo izdelka, popravilo če je to mogoče, znižanje kupnine v sorazmerju z napako ali pa vračilo kupnine.
V primeru vračila kupnine mora potrošnik poslati produkt nazaj v podjetje v roku 14 dni od zahteve po vračilu kupnine. Podjetje se zavezuje vrniti kupnino najkasneje v roku 30 dneh od prejema vrnjenega blaga s strani kupca ter tudi stroške pošiljanja.
Potrošnik ima pravice iz prvega odstavka 2 leti po prejemu izdelkov. Ob vsaki reklamaciji se izdelek pregleda in ugotovi, ali je napaka obstajala že v času dostave ali pa jo je potrošnik napravil sam. V primeru, da se je napaka pokazala v roku 6 mesecev od dostave se šteje, da je ta obstajala že ob sami dostavi.
Potrošnik mora podjetje o napaki obvestiti najkasneje 2 meseca po tem, ko jo je odkril.

8. člen (zasebnost in zaščita podatkov)
Osebne podatke, ki jih je podal potrošnik ob spletnem nakupu, hrani in upravlja podjetje D Koolektiv d.o.o..
Podjetje D Koolektiv d.o.o. osebne podatke zbira in obdeluje v okviru tržnih aktivnosti in prodajo prek spletne trgovin. Podatke zbiramo za naslednje namene:
• obveščanje o izdelkih, novostih, akcijah in posebnih po elektronski pošti,
• nudenje storitev, za katere potrošnik zaprosi (pošiljanje spletnih novic, samodejno obveščanje o ponovni razpoložljivosti izdelka ipd.);
• izvedba prodaje in transakcije v nakupnem procesu prek spletne trgovine;
• preverjanje identitete v izogib goljufijam;
• izvedba pogodbe v procesu nakupa v spletni trgovini;
• upoštevanje zakonskih zahtev.

Potrošnik lahko na danem obrazcu (kliknite TUKAJ) poda zahtevo za izbris danih informacij kadarkoli po opravi spletnega nakupa in brez navajanja razlogov za zahtevo.

OPOMBA: Pravica do izbrisa (imenovana tudi pravica do pozabe) omogoča, da upravljavec izbriše vaše osebne podatke, če je podan kateri izmed razlogov iz prvega odstavka 17 člena Splošne uredbe (EU) o varstvu podatkov. Te pravice pa posameznik ne more uveljavljati, kadar je obdelava osebnih podatkov potrebna iz razlogov, ki jih določa tretji odstavek člena 17 Splošne uredbe. Svetujemo, da si pred izpolnjevanjem obrazca ogledate vodič po pravicah posameznika na spletni strani (https://tiodlocas.si).

V Ljubljani, 27.11.2020

D Koolektiv d.o.o.